Welkom in Barneveld

Het huis draagt de naam ‘Groot Wessel’ die de oorspronkelijke boerderij vanaf 1847 als naam kreeg. Je kunt hier op een bankje bij de grote vijver zitten, klussen in een van de bijgebouwen, een taart maken in de grote leefkeuken of even helemaal niks. In dit huis is alle ruimte om een tijdje te verblijven. Samen met het beheerdersechtpaar, het gezin en andere gasten. We zijn er voor je, wees welkom!

Meld jezelf aan

Warmte
Schoon en functioneel
Rustgevende omgeving
Weilanden

Voor het nieuwste interview met Jan en Rianne (mei 2023), klik op dit artikel.

Opvang

De logeeropvang kan bij ons direct plaatsvinden wanneer nodig en indien beschikbaar. Er is geen formeel maximum of minimum termijn van toepassing. Indien de aanmelding, intake en inschrijving (via de instroomcommissie) heeft plaatsgevonden mag je jouw persoonlijke spullen meenemen en kun je intrek nemen. De kamer is dan al helemaal gereed gemaakt voor jouw verblijf.

Activiteiten

Je kunt overdag, indien de situatie dat toelaat, je gewone werk oppakken of je schoolperiode of studie vervolgen. Als dat in jouw omstandigheden niet past dan kun je in huis van alles doen. Het is maar net wat jouw vraag is en wat we samen zien als behoefte. Wil je eerst graag tot rust komen en genieten van de natuur? Dan zullen we je daarin helpen. Wil je liever meehelpen met koken of klussen in de schuur met houtbewerking? Als je daar energie van krijgt; ga je gang. Wij zijn als logeerhuis geen vakantieoord en we zijn ook geen therapeutische instelling. We vinden het belangrijk dat je je thuis voelt en doet of laat wat op dat moment nodig is.

Gesprekken

Het beheerdersechtpaar is er voor je. Dat betekent dat je altijd bij hen terecht kan met je vragen en zorgen. Zij zullen je ook regelmatig vragen hoe het met je is. Dat is misschien tijdens een wandeling of onderweg of tijdens de koffie. Daar zijn we heel simpel in. Naast de reguliere gesprekken kun je ook terecht met pastorale vragen. Uiteraard mag je deze zaken ook neerleggen bij je eigen pastoraal werker / ouderling / predikant.

Kenmerken

Dit logeerhuis kenmerkt zich door het bieden van rust, structuur en warmte. Wat we allemaal belangrijk vinden in de logeeropvang is dat we écht naar elkaar omzien. En dat doen we met de volgende waarden: toegankelijk, rustgevend, liefdevol en nuchter. De opvang is normaliserend en professioneel. Maar ook bewogen met ieders verhaal en authentiek van aard. In het dagritme zorgen we voor een heldere structuur, begrijpelijke huisregels, op specifieke tijden heerlijke maaltijden, koffietijd en een dagsluiting.

Beheerdersechtpaar

Jan en Rianne: “in de achterliggende jaren hebben we een klein beetje ervaring op kunnen doen door ons hart en huis open te stellen voor jonge mensen. Het is waardevol om iets voor onze naasten te kunnen betekenen. We hopen de wijsheid, kracht en liefde te mogen blijven ontvangen om dit mooie werk te mogen blijven doen.”

Verblijf en kosten

Je aanmelding verloopt direct via jou, via familie of betrokken netwerk, via een kerkenraad of een instelling. Je betaalt als logeergast een dagvergoeding. Een dagvergoeding betekent dat alles inclusief is, te weten: alle maaltijden, de was (indien gewenst), het verblijf met je kamer/badkamer en de gesprekken. De dagvergoeding voor een verblijf in Barneveld per 1 januari 2023 is € 75,00 per dag.

Op Doorreis is er om elke gast op te vangen die in nood zit, behoudens een aantal criteria. Omdat wij herbergzaam willen zijn en het als onze opdracht zien om elke gast te verwelkomen, vinden we dat onze dagvergoeding nooit een onoverkomelijke financiele drempel mag zijn. Indien je de dagvergoeding niet (geheel) zelf kunt betalen dan denken wij met je mee. Dit kan bijvoorbeeld via de eigen diaconie van je kerkelijke gemeente.

Meld jezelf aan
Verhalen

Voor de thuissituatie was het beter dat ik even eruit ging. Ik werd hier gelijk opgenomen in de familie. Het duurde langer dan verwacht maar nu kan ik alles rustig overzien.

Marcel van Lagen