Welkom in Reeuwijk – in ontwikkeling

In Reeuwijk draagt ons huis de naam ‘Hofstede aan de Kerfwetering’. Dit betekent letterlijk dat dit huis, deze boerderij, dit grote perceel, pal ligt aan de Reeuwijkse Plassen. Volgens ons is dit dé locatie voor een time-out verblijf. Een plek voor logeergasten die baat hebben bij deze oase van ruimte, groen, water en stilte. Zodra je de oprijlaan oprijdt zie je links de weilanden van Staatsbosbeheer, prachtige vogels, hoor je het water kabbelen aan je rechterkant en ruik je het gras en de knotwilgen. Een artikel in een buurtblad van 1927 beschrijft deze plek als ‘één groot vogeldorado met woeste rietpollen en helderblauw water’. Geheel terecht is het nu nog een plek van rust en natuurschoon door God geschapen.

Op deze plek staat een eeuwenoude boerderij op een prachtig perceel. Wij willen dit sieraad samen met de andere gebouwen laten fungeren als een tijdelijk nieuw thuis voor mensen die dit hard nodig hebben.

Momenteel ontwikkelen we deze locatie tot een logeerhuis waar ruimte is voor een verblijf voor acht logeergasten, een beheerderswoning, een werk- en activiteitenschuur. Ook is er ruimte voor een groentetuin, een boomgaard en een bloementuin. We zijn druk in gesprekken met de gemeente, omwonenden en andere organisaties om dit verblijf mogelijk te maken.

We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

 

Beheerdersechtpaar

"Er zijn mensen die een moment afstand moeten nemen. Die de moed verliezen. Voor die mensen willen we ons inzetten en tijdelijk een warm onderkomen bieden."

Albert van Zijverden