Wat is een logeerhuis?

Een logeerhuis is een huis waar je tijdelijk kunt wonen. Een paar weken of maanden tot rust kunt komen en nabijheid kunt ervaren. Waar je 's avonds samen geniet van de warme maaltijd maar ook prima je eigen ding kunt doen. Er is voldoende ruimte voor je hobbies, helpende gesprekken en stille tijd.

Over Op Doorreis

Beheerdersechtpaar

De beheerdersechtparen zijn sociaal-agogisch opgeleid en hebben ruime ervaring in logeeropvang en mentorschap. Daarbij zijn zij zeer betrokken naar logeergasten en heten hen onvoorwaardelijk hartelijk welkom.

Zonder verwijzing

Een (door)verwijzing van een huisarts of therapeut is bij ons niet nodig. Ook is het hebben van een zorgindicatie is géén voorwaarde voor verblijf. We vragen wel een dagvergoeding.

Direct toegankelijk

Als je vandaag een plek zoekt, kun je morgen terecht (indien beschikbaar). Heel eenvoudig, dichtbij en ondersteunend. Is er geen plek voor je? Dan kunnen we je soms helpen aan andere adressen.

Landelijke omgeving

De logeerhuizen bevinden zich altijd in een landelijke omgeving. Een plek om tot rust te komen in een omgeving van groen, water, rust en ruimte. Je kunt hier de stilte horen.

Huiselijk verblijf

De logeerplekken voelen als een huiskamer. Sfeervolle eigen kamers met voldoende privacy en vaak met eigen badkamer. Daarnaast is volop ruimte voor gezelligheid in de woonkamer, woonkeuken en terras.

Eigen identiteit

De christelijke identiteit staat centraal in onze organisatie en logeerhuizen. Dit is verankerd in ons identiteitsprofiel. Logeeropvang komt vanuit het gebod van naastenliefde en de oproep van God tot barmhartigheid.

Bekijk de locaties

We hebben op dit moment twee locaties: Barneveld en Scherpenzeel

Onze locaties