Ontstaan

Op Doorreis is in de zomer van 2020 ontstaan vanuit de vraag naar tijdelijke, huiselijke en professionele opvang voor christelijke jongeren en volwassenen. Voor een doelgroep in nood vanwege relatie-, gezins-, of persoonsproblematiek. Veel van hen zochten (soms acuut) naar een tijdelijke verblijfsplek om tot rust te komen. In 2020 kwam de vraag vanuit een kerk in Barneveld om tot een grotere vorm van logeeropvang te komen voor de genoemde doelgroep. Het eerste beheerdersechtpaar was al in beeld en had de nodige ervaring. Samen met ondernemers, het beheerdersechtpaar, opvangprofessionals, medewerkers en vrijwilligers is ons eerste logeerhuis in Barneveld op 4 september 2021 geopend. Later is Scherpenzeel toegevoegd.

In het logo van Op Doorreis is een lamp bij de voordeur verwerkt: je bent welkom. Een symbool van gastvrijheid. Kom binnen! Daarbij zegt de naam iets over de reis, het levenspad, dat iedereen loopt. Elk mens, elke logeergast, is op doorreis in zijn of haar leven. Een logeerhuis kan een halte zijn waarin iemand even kan pauzeren of tot rust kan komen. Wij zijn zo’n halte.

Identiteit

De logeeropvang kenmerkt zich door gastvrijheid, toegankelijkheid en huiselijkheid. We vinden dat de opvang voor de gast herkenbaar moet zijn en overeen moet komen met de situatie thuis als het gaat om identiteit en de christelijk reformatorische levensvisie.

Als stichting willen we al ons handelen baseren op de Bijbel. Wij zien de Bijbel als onfeilbaar Woord van God zoals die wordt beleden in de Drie Formulieren van Enigheid, welke dienen als vertolking en formulering van de kern van het geloof. Het leven naar Gods geboden is het beste en hoogste ideaal voor mens en maatschappij. Christus wordt in de Bijbel geopenbaard en spreekt tot ons. De norm van Gods Woord geldt ook voor onze stichting en daarmee ook voor de beheerdersechtparen, vrijwilligers en gasten. In afhankelijkheid van Hem willen we al ons werk doen.

In onze identiteitswijzer zijn vijf speerpunten uitgewerkt. Dit gaat onder meer over de gast als medemens vanuit eeuwigheidsperspectief en bestaansdoel. Daarnaast verwerken we de visie over logeeropvang vanuit de Bijbel waarin God ons oproept tot barmhartigheid en liefde voor de naaste.

Bestuur

Ons bestuur bestaat uit leden met diverse achtergronden en ervaring in (zorg)verlening, (zorg)vastgoed, management, financien, gezinshuizen en pastoraal werk.

De heer L. van der Tang (1965), voorzitter. Laurens is voormalig directeur van een internationale healthcare softwareonderneming en zet zich nu in voor diverse (kerkelijke-) en sociaal-maatschappelijke initiatieven. Laurens is gehuwd, woont in Rhenen en is ouderling in de Gereformeerde Gemeente in Nederland te Rhenen.

De heer C. Bosch (1974), secretaris. Cornelis is voormalig bestuurder van een softwareonderneming en zet zich nu in voor een scala aan sociaal-maatschappelijke (internationale) activiteiten waaronder vastgoed. Cornelis is gehuwd, woont in Renswoude en is lid van de Gereformeerde Gemeente in Nederland te Barneveld.

De heer J. Hoogendoorn (1954), penningmeester en intakeprofessional. Jan heeft een brede ervaring op het snijvlak van zorg en de financiƫle wereld, was betrokken als bankier van Van Lanschot Healthcare en RvT lid van het Ikazia ziekenhuis en daarmee bekend met diverse stakeholders in de maatschappelijke wereld. Jan is gehuwd en lid van de Gereformeerde Gemeente te Bodegraven.

De heer H. Klaassen

De heer H. van Hartingsveldt (1954), intakeprofessional. Henk heeft ruime ervaring in de wereld van tijdelijke opvang in crisissituaties, waaronder (interim)locatiemanager bij diverse woonvormen van o.a. Eleos, Cedrah en bestuurslid SGJ. Henk is gehuwd, woont in ‘s-Gravenpolder en is lid van de Gereformeerde Gemeente te ‘s-Gravenpolder.

De heer G.J. Kwetters (1967), algemeen bestuurslid. Gert was eigenaar en directeur van een IT onderneming. Hij betrokken bij verschillende maatschappelijke en sociale initiatieven. Gert is gehuwd, woont in Lunteren en is lid van de Gereformeerde Gemeente in Nederland te Barneveld.

Coordinator

Mevrouw T. Morren (1984) is werkzaam bij de stichting als coordinator. Tineke werkt samen met het bestuur, de ondernemersechtparen en netwerkorganisaties om alle voorbereidingen te organiseren voor de opstart en monitoring van de logeerhuizen.

Beleid

Het beleidsplan van Stichting Op Doorreis is hier te downloaden.

ANBI publicaties

Hier ziet u de ANBI publicatie 2021

Hier ziet u de ANBI publicatie 2022

Jaarverslagen

Hier leest u het jaarverslag 2022

Open Dag 2022

"Wij hebben de Open Dag bezocht voor onze zoon. We vinden het erg fijn te merken dat jullie dezelfde christelijke waarden en normen en regels hebben als thuis."

Mevrouw van Renkum