Hier is plek voor jou.

Als je niet meer thuis kunt zijn, om welke reden dan ook, ben je bij ons welkom. Het maakt niet uit waar je woont. Wij hebben slechts enkele toegangscriteria, zoals hieronder te lezen. Ook zie je twee voorbeelden van logeergasten ter indicatie (namen fictief).

Hoe meld ik me aan?

Je kunt je hieronder aanmelden. Heel eenvoudig via deze website, per telefoon of e-mail.

Aanmelden

Voor gewone mensen in ongewone omstandigheden

Onze locaties bieden ruimte, geven rust en zijn sfeervol ingericht. Geef jouw verblijf een eigen kleur.

Bekijk de locaties

Ik zit in een moeilijke situatie

Jouw situatie is dringend en vraagt om actie. Je ervaart moeilijkheden in je thuisomstandigheden, in jouw relatie of persoonlijk leven. De problematiek is psychosociaal van aard. Het verblijf is bedoeld om even afstand te nemen en toe te werken naar een goede oplossing.

Ik ben een christen

In onze logeerhuizen gaat de Bijbel open. Voor ons is dat Gods onfeilbaar en gezaghebbend Woord. Christus wordt hierin geopenbaard en spreekt tot ons. Je belijd dit ook en je bent aangesloten bij een van de reformatorische kerken.

Ik ben volledig zelfredzaam

Met zelfredzaam bedoelen we dat je wel rust en structuur nodig hebt, maar geen (therapeutische) behandeling of zorg verwacht. Je kunt volledig zelfstandig functioneren als het gaat om dagelijkse verzorging.

Ik kan in een groep functioneren

In ons logeerhuis is rust en aandacht een groot goed. Iedereen moet zich op zijn gemak voelen. Een gemengde groep volwassenen en jongeren en voegen naar de huisregels is geen drempel voor je.

Ik ben een jongere of volwassene

Wij verwelkomen gasten in principe vanaf de leeftijd van 16 jaar, afhankelijk van de situatie en groepssamenstelling.

Voorbeelden

Situatie Helene

Helene, 19 jaar, uit Bleskensgraaf, kan vanwege bepaalde omstandigheden niet thuis wonen. De vrijwilligersorganisatie van haar kerk vraagt een plek aan om tijdelijk tot rust te komen.

Verblijf 6 maanden

Ze heeft behoefte aan kaders, liefdevolle aandacht en regelmaat. Ze houdt van muziek maken en wandelen. Die mogelijkheid kan logeerhuis Barneveld haar ook bieden. Ondertussen kan ze ook gewoon haar schoolperiode afmaken. Ze is welkom.

Situatie Marcel

Marcel, 45 jaar, gehuwd en woont in Achterveld. Marcel ervaart grote moeilijkheden in zijn huwelijk en opvoeding in verband met zijn autisme. Het is goed als Marcel een paar maanden op adem kan komen en daarna kan functioneren op de plek waar hij gesteld is.

Verblijf 8 weken

Hij heeft nu een royale kamer, kan tuinieren wanneer hij wil en heeft fijne gesprekken met het beheerdersechtpaar. Hij helpt ook een handje mee en wandelt regelmatig met zijn therapeut. Na een tijd kan hij met nieuwe energie een nieuw pad inslaan.

verhalen

Ik kon de hele situatie thuis niet meer aan. Nu mag ik een paar weken ademhalen en wordt er voor mij gezorgd. Ik hoor de vogels weer.

Simone de Wit