Welkom in Scherpenzeel

In Scherpenzeel draagt het huis de naam Selah. Dat is een markeerpunt van rust. Of rustpauze. Dat is typerend voor dit huis omdat we hier ook jongeren en volwassenen ontvangen die tijdelijk rust nodig hebben. Het splinternieuwe huis staat net aan de rand van Scherpenzeel op een prachtig groen perceel. Gelegen op de grens van de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. Vanuit het huis loop je zo het wandelpad de Grebbelinie op. In 2022 is dit nieuwe huis opgeleverd en heeft plek voor 8 logeergasten. Allen hebben een ruime eigen kamer met zitje en badkamer. Ook hier is een grote woonkeuken en woonkamer waar iedereen naar wens kan verblijven.

Interview over dit logeerhuis lezen in de Gezinsgids? Lees hier.

Meld jezelf aan

Logeerkamer
Keuken
Woonhuis
Gezelligheid

Open Dag

Dankbaar kijken we terug op de Open Dag van 3 september 2022: https://www.stichtingopdoorreis.nl/open-dag/

Opvang

De logeeropvang kan bij ons direct plaatsvinden wanneer nodig. Er is geen formeel maximum of minimumtermijn van toepassing. Indien de aanmelding, intake en inschrijving (via de instroomcommissie) heeft plaatsgevonden mag je jouw persoonlijke spullen meenemen en kun je intrek nemen. De kamer (met een boxspring bed, fauteuil en tafeltje, kasten) en inclusief eigen badkamer is dan al helemaal gereed gemaakt voor jouw verblijf.

Activiteiten

Je kunt overdag, indien de situatie dat toelaat, je gewone werk oppakken of je schoolperiode of studie vervolgen. Als dat in jouw omstandigheden niet past dan kun je in huis van alles doen. Het is maar net wat jouw vraag is en wat we samen zien als behoefte. Wil je eerst graag tot rust komen en genieten van de natuur? Dan zullen we je daarin helpen. Wil je liever meehelpen met koken of klussen in de schuur? Als je daar energie van krijgt; ga je gang. Wij zijn als logeerhuis geen vakantieoord en we zijn ook geen therapeutische instelling. We vinden het belangrijk dat je je thuis voelt en doet of laat wat op dat moment nodig is.

Gesprekken

Het beheerdersechtpaar is er voor je. Dat betekent dat je altijd bij hen terecht kan met je vragen en zorgen. Zij zullen je ook regelmatig vragen hoe het met je is. Dat is misschien tijdens een wandeling of onderweg of tijdens de koffie. Daar zijn we heel simpel in. Naast de reguliere gesprekken kun je ook terecht met pastorale vragen. Uiteraard mag je deze zaken ook neerleggen bij je eigen pastoraal werker / ouderling / predikant.

Kenmerken

Dit logeerhuis kenmerkt zich door het bieden van rust, structuur en warmte. Wat we allemaal belangrijk vinden in de logeeropvang is dat we écht naar elkaar omzien. En dat doen we met de volgende waarden: toegankelijk, rustgevend, liefdevol en nuchter. De opvang is normaliserend en professioneel. Maar ook bewogen met ieders verhaal en authentiek van aard. In het dagritme zorgen we voor een heldere structuur, begrijpelijke huisregels, op specifieke tijden heerlijke maaltijden, koffietijd en een dagsluiting.

Beheerdersechtpaar

Het echtpaar Van Rijssel stelt mensen direct op hun gemak als je binnenloopt. Sjaak en Adeline hebben door hun jarenlange werk in de zending in diverse landen een rijke ervaring opgedaan in het bieden van gastvrijheid, warmte en herbergzaamheid. Nu zijn ze al een aantal jaar terug en willen ze het huis openstellen voor jongeren en volwassenen die door omstandigheden even uit huis moeten.

Verblijf en kosten

Je aanmelding verloopt direct via jou, je ouders/verzorgers, via een kerkenraad of een instelling. Je betaalt als logeergast een dagvergoeding. Een dagvergoeding betekent dat alles inclusief is, te weten: alle maaltijden, de was (indien gewenst), het verblijf met je kamer/badkamer en de gesprekken. De dagvergoeding per 1 januari 2023 voor een verblijf in Scherpenzeel is € 75,00 per dag.

Op Doorreis is er om elke gast op te vangen die in nood zit, behoudens een aantal criteria. Omdat wij herbergzaam willen zijn en het als onze opdracht zien om elke gast te verwelkomen, vinden we dat onze dagvergoeding nooit een onoverkomelijke financiële drempel mag zijn. Indien je de dagvergoeding niet (geheel) zelf kunt betalen dan denken wij met je mee. Dit kan bijvoorbeeld via de eigen diaconie van je kerkelijke gemeente.

Meld jezelf aan

Verhalen

Ik ga door een moeilijke periode van het leven. De dagelijkse bezigheden lukken niet meer en ik voel me uitgeput. Nu kan ik in een rustgevende omgeving verblijven en kleine activeiten oppakken.

Noa Hekman, 31 jaar